Какви сте на работа?

Какви сте на работа?
4 септември 2023

Проспериращи на работа: Тези служители намират работата си за смислена и се чувстват свързани с екипа и организацията. Те се чувстват горди от работата, която вършат.

 

 

Тихо напускащи: Те, така да се каже, просто запълват мястото и често си гледат часовника колко остава до края на работния ден. Полагат минималните необходими усилия и са психологически откъснати от своя работодател. Въпреки че са минимално продуктивни, за тях е по-вероятно да бъдат стресирани и да преживеят "бърнаут" (професионално прегаряне), отколкото ангажираните работници, защото се чувстват изгубени и откъснати от работното си място.

 

 

Шумно напускащи: Те предприемат действия, които пряко вредят на организацията, подкопавайки нейните цели и противопоставяйки се на лидерите ѝ. В някакъв момент доверието между служител и работодател е било сериозно нарушено. Или пък служителят е бил крайно несъответстващ за дадена роля, което е предизвиквало постоянни кризи.

Светлината вече се използва като инструмент в света на наноматериалите

Проф. Венцислав Вълев, ръководител на катедра по физика в универстета в Бат

прочети още

Онлайн електрически калкулатори за изчисления на електричество и електроника

Онлайн електрически калкулатори за изчисления на електричество и електроника.

прочети още

Вместо малки модулни реактори - умалени версии на старите АЕЦ

Американската компания "Уестингхаус", която твърде вероятно ще строи 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", представи преди седмица модела си на малък модулен реактор (SMR) AP-300.

прочети още

Финансират се соларни системи с пикова мощност до 10 kW

Преди няколко дни беше официално открита за кандидатстване още една от най-чаканите програми за финансова подкрепа от Плана за възстановяване и устойчивост - програмата за инсталиране на соларни системи за домакинства.

прочети още

Програмата за изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия

Тази програма е на стойност 200 милиона лева и ще предоставя средства на малки и средни предприятия за изграждане на фотоволтаици и колокирани системи за съхранение на енергия.

прочети още

Соларните панели поевтиняват заради срив в цената на полисилиция

Очаква се понижаване от 20% в разходите за производство на фотоволтаици, които ще са на пазара през 2024 г.

прочети още

Компаниите ще получат до 1 млн. лв. за фотоволтаични системи с батерии за собствено потребление

Общият бюджет е 200 млн. лв., фирми от почти всички сектори могат да се възползват от безвъзмездното финансиране

прочети още

Принцип на действие на фотоволтаичната система, основни елементи, видове и особености

Едва ли някой има съмнение, че слънчевите фотоволтаични панели за производство на ток са технологията на бъдещето! Парадоксално, обаче, тази технология е всъщност доста стара и е открита през далечната 1839 г...

прочети още

Фотоволтаици на покривите ще се слагат без инвестиционен проект

Вече няма да се изисква инвестиционен проект при монтаж на фотоволтаични системи с до 20 киловата мощност на покривите на сгради. Това предвиждат промени Закона за устройство на територията, приети на второ четене от парламента.

прочети още